A tócsni eredetileg krumpliból készül, egyes helyeken lepcsánkaként ismert. Az alábbi recept ennek egy könnyeb ("lájtosabb") változata.
A cukkinit a reszelő nagyobbik lyukán reszeljük, ugyanúgy, mint az almát rendszerint, kb. 75-80 dekát. Lecsöpögtetjük, vagy jól kinyomkodjuk. Közben egy külön tálban úgy 14 dkg lisztet összekeveünk 3 felvert tojással, 3-4 szál apróra vágott újhagymával (vagy egy kisebb fej öreg hagymával) apróra vágott petrezselemzölddel és mentalévellel, kevés őrölt pirospaprikával, ízlés szerint sóval, borssal. A masszát összekeverjük a lereszelt és lecsöpögtetett cukkinivel.
Vaslapon, vagy enyhén olajozott palacsintasütőben sütjük. A lapra, palacsintasütőbe kanállal kanalazzuk (nem kell púposan), és szétlapítjuk. Mindkét oldalán jól megsütjük.
Jó kis nasi, második étel egy tartalmasabb leves után, egyfajta étel grillek között, stb. Szóval sokoldalú étel. És ami a legjobb, készen fagyasztható, kiolvasztva fogyasztható, tehtá télre is eltehetünk pár darabot belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése