Először is kellenek a hozzávalók: megfelelő méretű uborka, én, ha túl hosszú, ketté is vágom. Az uborkák két végét kicsit levágjuk, keresztben bevágjuk kb. 1/3 hosszban. Szükségünk lesz még kaporra, fokhagymára, lisztre, esetleg torma gyökérre.
A felöntőléhez felforraljuk a szükséges mennyiségű sós vizet (egy liter vízhez 3 dkg sót adunk). Amikor felforrt, még melegen - vigyázva, hogy az üveg el ne repedjen - rámerjük az uborkára. Az üveget lezárjuk, de ne húzzuk rá teljesen, mert lehet, hogy az erjedés miatt kell egy kis 'menekülőút'. Hűvös helyre (pl. kamra) tegyük, és tegyünk alá tányért az első 10 napra, mert lehet, hogy egy kevés lé kijön belőle. Ha kiforrta magát, akkor teljesen rászorítjuk a kupakot, és várjuk a telet, amikor felbonthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése